rumpai laut ohsemm ;)

assalamualaikum.
nak share cerita kat hangpa semua ni. ni bukan aku reka cerita ataupun olah cerita ini betui betui jadi
pasepa aku kata lagu tu sebab aku dah try untuk diriku sendiri.
alhamdulillah berkesan
hgpa pernah dengar pasai pure marine collagen aka rumpai laut
yaa rumpai laut sabah
banyak khasiat dalam kolagen ni. ta payah nak perabeh duit beratus ratus beli produk mahai yang belum tentu lagi berkesan.
sebelum ni muka aku ya allah jerawat berketoi ketoi sampai taktau nak kata lagu mana dah
kadangkadang jadi malu nak jumpak kawan kawan 
yalah kulit banyak jerawat, dah la jerawat pastu tambah pulak dengan minyak nyok
banyak dah duit habeh sebab nak bagi jerawat hilang dan muka berminyak
ada yang suggest produk nu ni
kolagen nu ni, semua ta berkesan
sampai terpaksa p buang resdung la kat nazaanggun nu  takot sabit ngan resdung jugak jerawat dok seketoi sedabak nii. dah la time tu dok buad pratical kat penang. tiap tiap minggu balik sebab nak buang resdung. nak balik tu pun dah kena duit, p buad resdung pun kena duit. semuanya duit tapi nak bagi jerawat hilang punya pasai p jugak buad tapi tetap jerawat dok ada. sampai la mak aku ni terdengaq cerita pasai ibu kolagen ni, yaa ada cikgu sekolah mai promote dalam felcra ni. ramai jugak org kg yang try.  alhamdulillah semua berkesan, ada yang saket sendi alhamdulillah sekarang dah kurang sakit 
okay ni khasiat ibu kolagen yaa eh sebelum tu kenapa orang panggil ibu kolagen? kebanyakkan kolagen yg ada dipasaran tu semuanya ada letak rumpai laut nii. that y la orang panggil ibu kolagen. 
khasiat rumpai laut mampu memberi  keseimbangan berat badan yang  ideal, Peningkatan payudara, Anti-bakteria, Membuang toksin, Menghilangkan sembelit, Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension mencantikan kulit, melicin dan menegangkan kulit serta payudara (anti penuaan), Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat), Menormalkan fungsi kelenjar tiroid, Memperbaiki masalah kulit dan rambut, mengurangkan kedutan, tompak hitam, selulit dan jerawat juga resdung, Membantu meningkatkan metabolisme, merawat masalah sendi dan gout, Membantu menghapuskan nefritis(radang buah pinggang), Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica, Meningkatkan peredaran darah, dingin dan mencegah sakit bahu, Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau tumor , slim up abdomen dan punggung anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang, Mencegah anemia ,Mampu meningkatkan penghasilan susu ibu, Memperbaiki masalah pengelihatan & batuk, Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, memulihkan tumit kaki yang pecah serta lain-lain lagi, menurunkan kolestrol, mencegah tumor dan kanser, merawat penyakit kencing manis

Disarankan kepada mereka yang :
 Bermasalah kulit (menghapuskan jerawat muka/badan, kudis, kegatalan)
       Luka kemalangan/pembedahan (mempercepatkan kesembuhan kecederaan)  Warga emas, sakit terlantar/uzur (untuk memulihkan tenaga)

  #take note
ü  Ambil 2-3 sudu besar kolagen yang disimpan selepas di masak semasa bangun tidur (sebelum gosok gigi) atau setengah jam sebelum sarapan (waktu terbaik kolagen diserap tubuh tika perut kosong) dan sebelum masuk tidur (malam).
ü  Elakkan pengambilan kopi, teh dan minuman yang berkafein/berkarbonat dalam tempoh 3 jam selepas pengambilan. 
ü Perlu perbanyakkan minum air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan.

kolagen ni buleh jugak dibuad masker, muka tegang gituuu uuolls

Cara Membuat Masker :
Ø Cuci muka
Ø  Sapu rata gumpalan kolagen di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
Ø  Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci

ini gambar rupa rumpai laut ;)

ini Gred AA

ini gred AAA



okay ni aku tempek gambar aku sebelum makan kolagen ni. nampak dak  jerawat yang seksi meletop kebambomm kat muka i tuee. seksi uuu.
ni gambar selepas amalkan kolagen
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

okay ini tipu, ini gambar edit nak bagi muka ta nampak jerawat tu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


okay ini muka aku yang sekarang. takdak edit edit apa pun. yess muka dah ta berminyak, jerawat pun naik sat ja pastu kecut bila aku letak masker ibu kolagen ni, ha tau pun takot. 
syukur ya allah sebab akhirnya jumpak produk yang ta payah perabeh duit beratus ratus
ehemmmm nak promote sikit niii
aku lani juai ibu kolagen nii 

gred AA - 100gram RM 15.00 (gold)
gred AAA -  100gram RM18.00 (purple)
harga postage ta termasuk lagi

kalau ada yang nak kolagen yang dah masak, yang area dekat2 kolanerang ni
ada jugak, boleh ambik by hand okay



Bekas kecil - RM 3.00
Bekas sederhana Besar - RM 6.00
Bekas besar – RM 12.00

013-4484293 (izati)





2 comments:

  1. Wowww!!
    Alhamdulillah.... yang penting sihat....

    ReplyDelete
  2. yaaaa,memg bebaloi pakai ni

    ReplyDelete